Bezkáblová čítačka bezkontaktných kariet CLS3200

návrat / Autor: Admin / Publikované: 10.03.2019
Bezkáblová čítačka bezkontaktných kariet CLS3200

Už máme v ponuke bezkáblovú čítačku kariet

 

Model čítačky RFID ktorý sme potrebovali do ponuky k našej softvérovej aplikácii sa nám konečne podarilo získať. Špecifikácia ktorú sme požadovali od čítačky bezkontaktných kariet nebola jednoduchá, ale nakoniec obchodný partner v Číne pre nás našiel produkt podľa zadania.

 

Naša predstava pre technické parametre bola aby čítačka kariet obsahovala:

  • bluetooth technológiu ver. 4.0 a viac, komunikačná vzdialenosť do 10 m,
  • podpora OS: iOS (Apple, iPhone), Android, Windows,
  • čítanie bezkontaktných kariet: TK4100, EM4200, 125kHz
  • maximálna výdrž na jedno plné nabitie: 1 rok v pohotovostnom režime,
  • výstup v požadovanom tvare,
  • a samozrejme aby bola dostupná cena.

 

Testovací produkt „čítačka bluetooth“ CLS3200 nám prišla koncom februára 2019, a môžeme napísať, že všetko funguje tak ako má na vzdory obavám či sa čítačka popasuje so systémom na „iPhone“. Akurát nám troška nepasuje, že pridávanie zariadenia do operačného systému ako dôveryhodné zariadenie sa po nájdení a potvrdení výberu pridávanej čítačky realizuje bez potreby zadávať overovacie heslo (v najbližšej verzii by mala byť dopracovaná aj takáto voľba).

 

Čítačka sa automaticky pri nečinnosti 30 min. vypína do spánkového režimu, čo je dobre. Zariadenie sa korektne vypína stlačením a podržaním hlavného tlačítka na vrchnej strane čítačky po dobu 3 sekúnd „2x za sebou“, tu nám trošku chýba klasický posuvný spínač (zapnúť/vypnúť). Pre zobudenie „uspatej“ čítačky stačí jeden klik na hlavné tlačítko čítačky. Po kliknutí sa čítačka celkom svižne znova spojí (spáruje) s posledne pripojeným zariadením k čítačke (pokiaľ je samozrejme v dosahu na pripojenie a má zariadenie zapnuté bluetooth). V prípade, že čítačka nenájde zariadenie s ktorým sa má spojiť, dióda na vrchnej časti hlavného tlačítka začne blikať modrou farbou a akusticky sa rovnako informuje že nedošlo k spojeniu (po dlhom pípnutí nepríde krátke pípnutie signalizujúc úspešne spojenie). Čítačka dokáže akusticky oznamiť chybu pri priložení karty k čítačke, a oznámiť že nie sú odoslané dáta karty na výstupné spárované zariadenie a pravdepodobne nastala chyba, limit dosahu oboch zariadení je prekročený, zariadenia nie sú spárované alebo nastala iná chyba (doporučujeme znova odpárovať čítačku na vašom zariadení a znova ju napárovať v nastaveniach vášho zariadenia v časti bluetooth, ale vo väčšine prípadov stačí vypnúť a zapnúť čítačku a problém je vyriešený).

 

K možnosti párovania „spojeniu“ čítačky s iným zariadením je potrebné stlačiť vrchné hlavné tlačítko po dobu 25 – 30 sekúnd (čítačka začne prerušovane pípať a hlavné tlačítko na vrchnej strane sa rozblika modrou farbou). Doporučujeme v systéme Android po úspešnom spárovaní pridať zariadenie medzi dôveryhodné pre možnosť odomykania uzamknutej obrazovky (voľba by sa mala zobraziť po spojení zariadenia s čítačkou na strane zariadenia). Priložený USB kábel výlučne slúži k dobíjaniu energie a nie na prenos údajov.

 

Testovali sme dosah čítačky na voľnom priestranstve bez „múrov“, a v pohode dosahovalo 20 metrov bez toho aby obe zariadenia stratili spojenie (komunikáciu).

 

Cenu čítačky a dostupnosť nájdete po prihlásení sa do svojho platného účtu na stránke Cti.sk.

Cookies používame na zlepšenie kvality web stránky. Pokračovaním prehliadania súhlasíte s použitím týchto dát. Viac informácií nájdete tu. Rozumiem